Hodepynt

mandag 14. mai 2012

Sluttvurdering - 10.og 11.mai 2012

Tema: Bryllup
Brudebukett/brudens hovedsmykke
Corsage/jakkesmykke til brudgom
Gavebukett til brudeparet 
................................................................................................................


Kompetansemål:
- Planlegge, gjennomføre og vurdere eget arbeid med ulike råvarer. 
- Ekserimentere med levende materialer og stiler, utrykk og redskaper.
- Dokumentere, grunngi og vurdere enge produksjon, knytet til kriteria for kvalitet, ønske fra kunde, helse og miljø og trygghet, tid og økonomi. 
- Lage og bruke arbeidstekninger, skisser og annen visuell informasjon. 


Corsage/jakkesmykke:
Corlagen min er i samme stil som brudebuketten min og det er dekorativ stil. 
For å få den harmoniske helheten i corlagen har jeg oppnåd med å plasere det gruppevis og ikke ha alle like størrelser men at jeg bruker noen små og noen store og at jeg vellger for å balangsere det med at jeg har en rose på den ene siden for at det skal bli likt på begge sider men også skal se fint ut. For at det skal bli enda bedre helhet passet jeg på at det ikke var like stor avstand mellom det slik at det blir mer spennende, gåsungene limet jeg på rundt ringen slik at det ble gjentagelse. alle fargene og formene passer fint sammen og det gjør at det er en fin harmonisk helhet i det. Jeg hadde også hjerte ranke i som laget litt mer liv i det. 
Dominansav farger, former, linjer og overflaten i arbeidet. Jeg skapet kontraster med frager som orange- hvit, grønn- bronse som skaper spennende farge kontraster til hverandre men sammtidig er de fine sammen. Det gjør at det blir mye mer liv i arbeidet når det er kontrasyer i farger. Jeg har også kontraster i former som runde til de spraglite, eller avlange til de hjerteformede, som skaper en fin helhet og et spennende utgangspunkt. Jeg har prøvd å holde den runde formen men har også valgt å ta noen av materialene til å gå litt ut av den slik at det blir bryt i den. 

Materialer og anntal i buketten:
- 4 blomster av astrantia
- ståltråd i bronse og sølv 
- 1 rose
- litt av en hjertekanke
- 6-7 gåsunger 
- limet på 

 

For å klare henge det fast brukte jeg lim å limet på blimstene og gåsungene mens rosen sydde jeg inn i konstruksjonen. Hjerteranken limet jeg også fast i konstruksjonen, på noen av bladene slik ikke alle skulle ligge ned til selve konstruksjonen men også sto litt opp fra det!

Vurdering av eget arbeid:


Harmonisk helhet mellom disse to produktene?
For at jeg skulle få eb harmonisk helhet mellom disse to tingene valgte jeg å bruke mye av de samme materialene slik at de likset mulig ble. Jeg valgte å lage corsagen på samme åte som jeg laget konstruksjonen til brudebuketten med å surre to farger ståltråd sammen i en runding som også ble gjentatt i buketten min. Jeg valgte ut noen av blomstene som viser seg best igjen i brudebuketten som jeg brukte i corsagen min. Jeg klippet av noen blomster fra greinene som jeg limet fast og gjentok gåsunger også i dette slik at det fikk et mer likere preg på seg. Jeg gjentok også en rose som ogsp var en av dem som var i buketten.
Brudebukett/brudens hovedsmykke:
Min brudebukett er i dekorativ stil som alle de andre arbeidene mine også er i.
Helheten i arbeidet fikk jeg med di fine fargene som passet godt sammen i den. Det gjør at det er fint å se på å at det får en fin helhet. Blomstene er trekt ned i hele buketten og det er punkter slik at det blir fint å se på. Jeg har gjentatt gåsungene i buketten lenger nede som gjør at du får gjentakelse, proposjonene er også riktige med at ikke alle lengder er like lange men at det er litt ugjevn. Det er en stor kule, så derfor har jeg valgt at jeg ikke skal være så stort heng slik den blir god å holde for bruden.
Dominans er mye av det samme som jeg sa om brudgom smykket. Det er farge dominans, form, linjer, volum. Alt dette blir gjentatt hele tiden i hele buketten. 
Kontraster i buketten min er for det meste fargene, som orange-rosa, grønn-hvit, mørkelilla-grått desse fargene r hovedfarger og er kontraster mot hverandre med mørk-lys. Det er runde roser som er kontrast mot de avlange stråne, for det meste er alt avlangt eller rundt i buketten min. Jeg har de blanke stål trådene som er kontrast mot de blasse blomstene. Det er stor liten kontrast med foreksempel små greinroser og store vanligge roser, eller de store peonene mot nellikene. 


Prosessen tok en stund før jeg ble ferdig men jeg jobbet fort å raskt så jeg ble ferdig med alle produktene mine i tide, det var helst brudebuketten som tok mesteparten av tiden. Heldig vis fikk vi lage konstruksjonen og forarbeidet før slik av vi ikke måtte tenke på det. Å skissetegningene kunne vi også lage før som gjlre det lettere å plukke ut blomster og slikt med en kang. Da satt jeg ikke så lenge å bare tenkte men kunne begynne stifte dem opp. 
Skissetegning og konstruksjon

  
Jeg måtte stifte opp alle blomstene før jeg kunne begynne sette dem på plass inn i konstruksjonen. Da kan du bøye dem slik du selv vil ha dem i buketten og gjør det mye elttere.


Undersiden skal også være fin så jeg klippet ned stilkene slik det ikke ble en stor klump under. 

            
Jeg limet galax blader under hele inn til hverandre slik at det ble fint å se på og det er mye finer å ha et fint underlag uten stilker uansett om du ikke ser så mye under der.


Jeg limet en oasis kule med fult i gåsunger som er den du holder buketten i. 

Materialer og antall i buketten:
- oasis ball
- gåsunger
- 20 roser
- 3 greiner nellik
- 1 med hjerteranke
- 3 greiner cornval
- 5 peon
- 20 gress timontei
- 2 greinrose 
- 1 astrantia
- 2 greiner krysanthimum
- 1 grein snøball
- 1 ornithogalum
- sølvtråderVurdering av eget arbeid:
Buketten min ble utrolig stor, men også veldig fin. Jeg følte jeg fikk mye ny kunskap om hvordan jeg skulle gjøre det og mange utfordringer, den ble mye større en hva jeg hadde sett for meg men jeg klarte hente meg inn å fortsatt få den veldig fin. Jeg klarte ta igjen frager å former ner i hele buketten. Jeg fikk et sommerslig preg på buketten som var det jeg ville. Jeg har aldri lagd denne måten bukett før så det var ne helt nytt for meg, men jeg klarte det supert og synes den ble ganske bra!Gavebukett:
Buketten min er laget i stilen dekorativ. 
For å få hermonisk helhet i buketten er det viktig at du tar farger som passer sammen og ser fint ut sammen. Prøver få kontraster i former og farger, det jør buketten mye mer kreativ og spennende. for å få en fin helhet er det viktig du gjentar fagrene i buketten slik du ikke bare samler en farge på midten men at du bruker andre blomster med samme farge utover i bredden slik at det er fint å se på.
En fin helhet får man om du har fine og friske farger sammen og har jerne en grein eller noe over som skaper volum i arbeidet ditt. Hvis du passer på at du har noen samlings punkter slik at det ikke bare blir en å en blimst rundt i buketten men at det gjerne er tre der og to der. Men fortsatt får det til å se fint ut sammen. 
Dominans og kontraster har jeg mye av i buketten min som i farger som grønn-hvit, rosa-lilla som dominerer mot hverandre, at det er volum mellom materialene og skaper luft og gjør at den ser større ut. Jeg passer på at jeg får også dominans i former av store og små, kantite og runde, lyse og mørke farger på bladene slik det får et mer levende preg på seg og spennende. 

Materialer og anntal i buketten:
- 3 roser
- 1 grein med krysantimum
- 6 greiner med freesia
- 3 peon
- 1 grein pistachia 
- 2 små greiner med virhassel
- 2 greiner med astrantia
- bukett stativ 


I denne prosessen var det egentlig bare å slitte fantasien løs å prøve seg frem. Du starter kansje litt tom oppe i hodet ditt men det er bare til å starte med alt det grønne og så prøve seg ut med farger og plaseringer så detter det litt etter litt på plass hvordan den skal være. Det jeg tenker på når jeg lager en buktt er at den skal være stor å ha fine kontraster i farger og former. Den skal ha volum i blomstene og i høyden at du legger til en grein som gjør at det ser mer spennende å se på. 
Vurdering av eget arbeid:
Buketten min ble jeg strålende fornøyd med, jeg "potlet" ikke lenge med den å det er bra for da er det lettere å få den fin for stresser du forlenge blir du bare forvirret og ikke vet hva du skal gjøre! 
Jeg fikk til masse kontraster og fine farger og former sammen, og en utrolig fin helhet i det. den fikk en buet form fra toppen og ned og jeg fikk til fine plaseringer og en stor bukett. Jeg ble veldig fornøyd med slik den så ut tilslutt og kunne ikke gjort noe annet annerledes. Jeg fikk også spiralen utrolig bra til det var ikke noe små rusk under bindepunktet og fikk til et godt å fast bindepunkt. 


Rebekka

1 kommentar: