Hodepynt

lørdag 5. november 2011

Dråpeformet brudebukett

27 og 28 hadde vi enda en uke med brudebuketter, bare denne gang var det dekorativ stil å å vi skulle lage heng på den. Det var grupper på to og to fra klassen, jeg og Lisbeth var sammen på denne oppgaven også. Før vi kunne lage selve buketten måtte vi lage en ideutvikling og skisser over alt det vi kom på. Deretter måtte vi velge ud en av dem å tegne den i et større format. Dette var den vi valgte. 
Vi tenkte vi ville lake en dråpeformet, med landt hent med mye pynt i. 

Grunnformen var en hal kule med nelliker, 12-15 stk. vi måtte stifte alle blomstene før vi kunne begynne sette dem sammen. For å stifte en nellik måtte vi sjære av hele stilken og stikke ståltråd igjennom på kryss å bøye dem ned. Deretter må det være blomsterteip på slik de holder seg sammen og ikke ruster. 


Når alt var klart var det bare å begynne å sette dem sammen, det skulle være tett og fint. Alle blomstene må være like høye og gå fint inn til bindebunktet. 


Vi fortsatt med å finne blomster og slikt som vi ville bruke som heng på den. 
Alle blomster/materialer vi brukte i buketten: 
- hjerteranke 
- nellik
- orkidee 
- brudeslør
- tillandsia
- molucella
- slangegress
- calocephalus
- amaranthus 
- buljongtråd 
- 3-4 grå perler
Alle materialene vi brukte måtte stiftes i enden slik de kunne bli puttet inn i nellik kula å gå sammen med dem ned til bindepunktet. Materialer uten stilk tredde vi på buljongtråder som vi også putett inn i hovedpunktet. Vi passet hele tiden på at vi spredde dem rundt og slik det begynte stort å ble mindere å mindre ned over, og fordelte det slik ikke alle de samme materialene var på samme plass. 


Nå var det bare sette fantasien på spill å finne ut hva som ble fint me hverandre i farger og former. Vi ville ikke det skulle bil en kjedelig bukett med at alt var likt ned over så vi bestemte oss for å klippe slangegress slik det ble lange stilker i den osv.. Det ble veldig bra med alle de formene vi fikk til i den det gjorde den spennende å se på. 
På skaftet brukte vi bomul som vi festet med buljongtråd rundt å på tuppen 


Helt til slutt når alt var klart hang vi på to orkideer, en hvit mesten helt oppe rett under nellik kula og en lengre nede litt inne resten av det som henger ned.  

Helt ferdig bukett: 

 
                                                     Front                                      Fra siden   

kompetansemål:
- eksperimentere med og velge materialer og teknikker til ønsket prodikt og uttrykk i blomsterdekoratørfaget. 
-grunngi og følge rutinar knyttet til kvalitetsikring av kundehandsaming

Egen vurdering på arbeidet: 
Jeg ble veldig fornøyd med resultatet, det var mye jobb og det var mye konsentrasjon, det var utrolig mye små pirking på den men det var verd resultatet. Jeg har lært hvordan jeg skal lage en utviklingsprosess for å få en fin brudebukett. Jeg har lært det grunnleggende på å få en fin dropeformet bukett og at det ikke er like lett som det gjerne ser ut som. Det krever utrolig med konsentrasjon og tenking. Farge domminanse var viktig for å få en fin helhet, hovedfargen er rosa/mørkerosa som vi tok igjen i hele buketten slik det skulle bli fint å se på. Vi valgte litt forsjellige grønn/grå farger slik det gjorde buketten spennende og mye mer kreativ på fargebruk. Mye i denne type bukett var den samme som vi hadde sist, bare denne var det heng på å mye mer små pottel. 
alt i alt ble jeg fornøyd med det som sto igjen, og hadde ikke ventet den skulle bli så fin. 

Rebekka 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar