Hodepynt

fredag 17. februar 2012

VÅR - miljøvennlige produkt

Denne uken Mandag, Torsdag og Fredag hadde vi en vår oppgave som gikk ut på å lage et produkt i fom av vår materialer og milljøvennlige. Jeg kom fort på hva jeg ville lage og hvordan jeg skulle gjøre det.
Da var det bare å tegne ned skissetegninger på alle tanker jeg hadde i forhold til oppgaven, og tegne eg´n stor av selve produktet jeg skulle fortsette oppgaven med.


Her har jeg et bilde av det jeg hentet inspirasjon fra. 


Videre jobbet jeg med å flette greiner sammen, det var ikke så lett å få det til å henge uten nor som holdt det sammen så jeg valgte å bruke tvinne teknikke med svart vikletråd noen steder brukte ikke så mye av den, og knutte med tau. Begge disse former av hjelpemidler er miljøvennlige og forsvinner. 
Jeg laget først kransen som skulle være formen på redet mitt, dette laget jeg i asumetri slik at jeg ikke hadde hullet på selve redet midt på men litt mer til den ene siden. Redet er ikke helt tett slik at det blir luft i mellom arbeidet. Deretter laget jeg en liten kurv som jeg flettet sammen me greiner og festet sammen med vikletråd. Denne festet jeg fast i resten av redet jeg laget tiligere, slik at det ble en helhet og passet på at alt hang godt fast slik det går an å flytte på det. 


Reiret mitt valgte jeg lage slik at det ble luft mellom bordet og reir kanten. Det ble balangse i det slik at det sto og svevet. Fargene var for det meste forsjellige varianter av brunfarger litt grønt innimellom, og det ble hvite gåsunger og egg som gjorde det ble en kontrast i farge. Men det blir mer fargen når jeg får satt i blomster før påske! 
Når alle greinene hang fast og alt var bra la jeg i eggene sammen med fjærer slik det skulle bli et mer preg på det en bare å ha egg. Dette er en fin pynt til påske/vår og du ser fort hvilken årstid det hører til i. Materialer som bli brukt: 
- gåsunger
- bjørk
- eføy
- kirsebær 
- mikado pinne                                 Alle disse materialene er miljøvennlige og forsvinner. 
- steel gress
- svart vikletråd 
- tau
- egg 
- fjører


Denne oppgaven skal vi fortsette med nermer påske, da skal man sette i blomster :)
Videre har jeg tenkt å henge perleblomster på løk og tulipaner på snitt rundt og inni slik det blir en helhet og ser ud´t som blomstene kommer innen ifra osv.. 


Egenvurdering av produktet:
Jeg ble egentlig utrolig fornøyd med det jeg står igjen med, hadde en del problemer med å få alt til å henge sammen så det var flere ganger alt gikk opp å jeg måtte starte på ny. Men det var vert treningen på teknikk å hvordan det skulle bli. Jeg fikk akk den størrelsen jeg skulle ha på den 40 cm bredde. Jeg fikk en fin form og mange kontraster som var bra i forhold til hverandre. Det var en krevende oppgave og tok litt ti for å få alt sammen men den ble bra tilslutt når produktet sto igjen helt ferdig. Kunne ikke gjort noe på en annen måte og jeg følte jeg fikk gått "ut av boksen" som læreren sider. Fikk prøvd meg på å lage et produkt som var tre demosjonalt og hadde mye luft i seg og asumetrisk. 

Her har jeg lakt i løkblomster, og flettet det inn sammen med andre greiner slik det ser ut som det vokser inni. Mitt ferdige produkt ser slik ut :
Rebekka 

1 kommentar: